Restaurant Week na półmetku

Opublikowano poniedziałek, 11 kwietnia 2016, ostatnia aktualizacja poniedziałek, 11 kwietnia 2016 11:33:25

Trwa szósta odsłona Restaurant Week, czyli wielkiego święta wszystkich smakoszy, lubiących dobrze zjeść i restauratorów prezentujących swój kulinarny kunszt. W Gdyni potrójnego dania w atrakcyjnej cenie, spróbujemy w 9 gdyńskich restauracjach.

Szefowie kuchni mają okazję wykazać się kreatywnością realizując hasło przewodnie festiwalu Kwitnąca scena restauracyjna. Pod tą nazwą kryje się rozkwit polskiej gastronomii ostatnich lat, czyli nowe pomysły kulinarne, powrót świeżych i lokalnych składników do kuchni i odwaga Restauratorów i Szefów Kuchni w tworzeniu oryginalnych smakowo dań, a także nowe miejsce na kulinarnej mapie Trójmiasta.

W Gdyni, by spróbować trzydaniowego - przystawka, danie główne, deser - posiłku w festiwalowej cenie 39 zł, wybierzemy się do:

• Coco - ul. Waszyngtona 21
• Cyganeria - ul. 3 Maja 27
• Główna Osobowa - ul. Abrahama 39
• Krew i Woda - ul. Abrahama 41
• ON/OFF - ul. Olimpijska 2
• Panorama - ul. Mickiewicza 1/3
• Serio - 3 Maja 21
• Trafik - Skwer Kościuszki 10

Wcześniejsze rezerwacje stolików w wybranych restauracjach są dostępne na stronie restaurantweek.pl.

Oprócz spotkań przy talerzu, organizatorzy zadbali o wydarzenia towarzyszące: warsztaty kulinarne, spotkania z restauratorami, wykłady, panele dyskusyjne, projekcje filmów czy targi.

Do tej pory Restaurant Week przyciągnął prawie 100 tysięcy gości, który odwiedzili w sumie 226 restauracji w miastach biorących udział w akcji. W sumie w wiosennej odsłonie wydano 280 743 festiwalowe dania.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Zaloguj się