Restaurant Week na półmetku
Trwa szósta odsłona Restaurant Week, czyli wielkiego święta wszystkich smakoszy, lubiących dobrze zjeść i restauratorów prezentujących swój kulinarny kunszt. W Gdyni potrójnego dania w atrakcyjnej cenie, spróbujemy w 9 gdyńskich restauracjach.
W Gdyni, by spróbować trzydaniowego - przystawka, danie główne, deser - posiłku w festiwalowej cenie 39 zł, wybierzemy się do:
• Coco - ul. Waszyngtona 21
• Cyganeria - ul. 3 Maja 27
• Główna Osobowa - ul. Abrahama 39
• Krew i Woda - ul. Abrahama 41
• ON/OFF - ul. Olimpijska 2
• Panorama - ul. Mickiewicza 1/3
• Serio - 3 Maja 21
• Trafik - Skwer Kościuszki 10
Wcześniejsze rezerwacje stolików w wybranych restauracjach są dostępne na stronie restaurantweek.pl.
Oprócz spotkań przy talerzu, organizatorzy zadbali o wydarzenia towarzyszące: warsztaty kulinarne, spotkania z restauratorami, wykłady, panele dyskusyjne, projekcje filmów czy targi.
Do tej pory Restaurant Week przyciągnął prawie 100 tysięcy gości, który odwiedzili w sumie 226 restauracji w miastach biorących udział w akcji. W sumie w wiosennej odsłonie wydano 280 743 festiwalowe dania.